zondag 9 juli 2017

Hoofdstuk 95, Liselore, Mary en Blote Kerrie


Het is half acht en Liselore zet de radio snel aan. Normaal luistert ze niet veel naar de radio, alleen in de auto, maar op woensdagavond is het altijd raak. Dan heeft haar lievelingsoom Blote Kerrie, zijn eigen radioprogramma. Dat is natuurlijk een pseudoniem want hij heet in wekelijkheid Klaas van Rijn, niet echt een naam om beroemd mee of door te worden.

Hand in de hand met Mary op de bank zit ze al bij voorbaat te glunderen van trots. Haar oom..!
“Het gaat beginnen”, zegt Mary.

Goedenavond lieve luisteraars, Kerrie heet u weer hartelijk welkom op dit mooie uur van de dag, op radio Blote Kerrie.

Net als elke week nemen we deze week weer een stads probleem onder de loep.

Vorige week hebben we al bedacht en besloten dat we geen televisieprogramma moeten starten onder de titel stadsman zoekt vrouw, als tegenhanger van dat andere programma, waar ik de naam niet van mag noemen.

Zoals altijd kunt u weer niet reageren en gaan we heel democratisch te werk: Kerrie heeft altijd gelijk…

Deze week gaan we het hebben over het prachtig gebouwde Almere.

Het is mooi, maar ze hebben daar echt wel een probleem. De stad groeit nog sneller dan Jorritsma aan het kerstdiner. En dat is helemaal niet leuk. En dat groeien ook niet. De wegen naar de echte steden waar nog werk is te vinden, zijn ‘s morgens om 6 uur al helemaal verstopt. Wil je op tijd op je werk komen als je in Almere woont, dan moet je 's avonds, of aan het begin van de nacht al weg. Maar dat is niet het enige probleem. Het corpulente Almere, heeft – daardoor - ook een naamgeving probleem. Hoe moet je in godsnaam namen vinden voor al die nieuwe straten in het Almeerse. Dat gaat dus niet, wil je het een beetje leuk houden. Dat hebben we al gezien aan de nieuwste wijken.

Je hebt bijvoorbeeld de stripheldenbuurt. Grappig? Oordeel zelf maar, want zo kan het voorkomen dat je in de Calimerostraat woont of in de Rataplansteeg (ja, die debiele hond uit Lucky Luke), of zelfs in de Kamagurkalaan.

Je moet er toch niet aan denken. En dat vindt u ook, begrepen? 

Er zijn allerlei thema’s voor wijken, waarbij de bloemennamen en plantennamen nog wel gaan maar de namen in de filmheldenbuurt wordt al minder. Andere thema’s zorgen er voor dat je in de Banjostraat woont of in de Dorknoperlaan, de Bakkenzuigerstraat of het Giacomettipad. Dat geloof je toch niet!

Nu komt er weer een – hele grote – nieuwe wijk en de gemeente krabt zich achter de oren: welk thema moet je nu weer nemen?
Uiteindelijk is de gemeenteraad nu tot het wonderlijke plan gekomen een lichaamsdelenwijk te maken. Aantrekkelijk, lachwekkend? Ik hoor u denken…!

De burgers van Almere mogen voorstellen doen voor straatnamen van die nieuwe wijk.

Nou dat is wel besteed aan uw geliefde Kerrie. Ik heb wel ideeën. Veel zelfs. Maar het lijkt mij leuk lieve luisteraars, dit nu eens samen met jullie uit te vlooien. En omdat dit radio is, is jullie inbreng nul-komma-nul. Niet leuk? Toch wel. luister maar:

We beginnen meteen daar waar jullie allemaal direct en als eerste aan denken: de Kutsteeg, de Anuslaan en het Piemelplein. Zulke viezeriken zijn jullie wel.
Dat gaan we niet doen natuurlijk. Ze zijn wel leuk maar maken geen schijn van kans bij de gemeente. En je weet Kerrie op de radio wil wel een beetje serieus over komen.

Hoe pakken we het aan. We bedenken eerst wat lichaamsdelen en selecteren die op leukheid. Je hebt namelijk leuke en onleuke lichaamsdelen. I tell you….
Vervolgens plakken we daar een toevoeging aan als –weg, -straat, -plein etc.
Dan kijken we of dat een beetje lekker bekt,  in de mond ligt dus.

En als de lijst klaar is sturen wij, Kerrie, dit naar de gemeente. De prijs die we winnen gaat in het fonds voor nooddruftige hedendaagse abstracte kunstschilders.

Na het reclame oponthoud, gaan we in hoofdstuk 98 van start.’G.D. 9 juli 2017