vrijdag 2 juni 2017

Hoofdstuk 59, Liselore en Oom Frits, orgasminderen

Liselore heeft afgesproken met oom Frits in café “De Sportschool” in Maastricht voor een gezellig hapje en drankje.

Dit café ligt aan het Vrijthof en daar is net een demonstratie aan de gang. Een stuk of veertig vrouwen met korte broek en blote borsten met teksten op hun lichaam geschreven versperren de doorgang. Het Vrijthof is groot en je zou er makkelijk omheen kunnen lopen, maar Liselore loopt er naar toe. Dat, omdat ze wel wil weten waar de demonstratie over gaat, maar ook om even die borsten te bekijken.

Beiden vallen tegen. De dames roepen iets van orgasminderen, onderdrukking en iets onverstaanbaars en Liselore is het er niet mee eens. Ook al weet ze niet precies waar het over gaat, alleen dat woord al. Liselore is gek op borsten, maar bij nader inzien en van dichtbij…

Ze loopt dwars door de demonstratie heen en krijgt wat boze blikken.

Oom Frits zit al te wachten op het terras en kijkt zijn oog uit naar de dames. Zijn andere oog zit nog in het verband vanwege een botsing met een lantaarnpaal. Ze kussen elkaar hartelijk en laten de `" Les Ponts Doulens Rosé" aanrukken. Een verrukkelijke rosé met een bijzonder prijskaartje.

“Ik heb het nu gevonden,” roept oom Frits enthousiast met de deur in huis vallend, “nu ga ik echt rijk worden.”

Liselore is wel wat gewend van haar oom en zegt niet wat ze denkt. Geïnteresseerd luistert ze naar het relaas over kleurenblinden, hoe erg dat wel niet is en dat hij, Frits, nu dan wel speciaal voor die mensen de verfwaaier voor kleurenblinden heeft uitgedacht. Hij hoeft alleen nog maar iemand te vinden die dat wil maken en natuurlijk mensen die het willen hebben en gebruiken.

Liselore vindt het wel vermakelijk al die uitvindingen en gedachtenspinsels van haar oom en luistert geduldig hoe oom Frits een nieuw soort derivaat heeft ontwikkeld, waarbij er geen risico’s zijn, voor beide partijen. Even denkt Liselore dat het over een afwasmiddel gaat, maar het blijkt dus iets financieels te zijn met banken en zo.

Net op het moment dat om Frits klaar is met zijn verhandeling over de door hem bedachte genetische gemanipuleerde vetzwelgmug - de mug waar je wél door wil worden geprikt - met als bijbehorende slogan: “afvallen in je slaap, wie wil dat niet” ziet Liselore haar kans om het gesprek haar kant op te krijgen: “Oom Frits, Rusti gaat een bank overvallen!”

Oom Frits voelt direct aan zijn pijnlijke knieën en elleboog en zegt: “Mijn kind, hoe kom je erbij? Ik zie geen enkele aanwijzing dat hij dat van plan is.”

“Dat komt omdat je hoofdstuk 103 nog niet hebt gelezen, mijn geliefde oom. Zodra je dat hebt gedaan zul je de achtergronden begrijpen. Intussen oom, verzin een list, want dat mag niet gebeuren.”

G.D. 2 juni 2017