donderdag 15 juni 2017

Hoofdstuk 71, De familie Grimmm


En dan hadden we natuurlijk nog de kwestie met de gebroeders Grimmm. Ja met drie keer een m op het einde. Grapje van Pa Grim. Hij kreeg een drieling, allemaal jongens en noemde ze - bij toeval - Marc, Maarten en Martin. Niet bepaald handig als je later post krijgt op naam van M. Grim. Maar daar denk je niet aan als je kinderen net geboren zijn.

Bepaald een afwijking van sommige mensen. Kijk het is nog wel aardig om je kind Repel te noemen als je van je achternaam Steeltje heet. Dat is leuk en iedereen kan dat wel waarderen. Maar er zijn ook combinaties, waar echt niet over na is gedacht. Neem nou Willem Cornelis Blok. Vervelend, maar dat valt nog mee als je het vergelijkt met Eend of Pot of Borstel.

In ieder geval had Vader Grim na enige tijd, toen de drieling al ruim kon lopen, een brainwave. Een superidee, zoals hij zelf zegt. Hij liet zijn naam veranderen. Niet zomaar, nee hij maakte er Grimmm van, refererend aan zijn drie zoons.

Erg leuk, vond zijn onderdanige vrouw, De koters zelf hadden niets in te brengen en waren er, zoals met alles altijd het geval is, na verloop van tijd gewoon aan gewend. Maar je moet het wel altijd uitleggen. De rest van de familie vond het belachelijk en Opa Grim was zelfs beledigd dat zijn stamnaam ineens was gestopt.

Maar Opa zat ergens in een heel somber en groot gebouw in een hoekje in een rolstoel met piepende wieltjes. En Opa was bij vlagen een beetje de weg kwijt. Al jaren. Dus commentaar van hem wordt niet al te serieus genomen.

En dan was er natuurlijk nog Marian, het zusje van de drieling. Vier jaar ouder en door en door getergd door het gebrek aan aandacht door die drieling. Al vanaf haar zevende boos op de nieuwe naam waar zij niet in voor kwam. Pa had niet veel met zijn dochter, maar vond het wel een beetje vervelend voor haar en gaf er een draai aan dat een m drie pootjes heeft en dat dat de zoons zijn, maar dat de m ook een bovenliggend streepje heeft en dat dit min of meer overkoepelend is en dat zij dat dan zou zijn. Ze geloofde er niets van en was en bleef boos.

G.D. 15 juni 2017.