dinsdag 6 juni 2017

Hoofdstuk 62, Martijn wordt losgemaakt

Het is lekker weer, voor zover je er in deze tijd van het jaar van kunt spreken. De zon schijnt, de terrasjes zitten vol met mensen met handschoenen en mutsen, chocolademelk te drinken. Eén van die terrasjes zit vast aan een restaurant met aan de achterkant een keuken. Wanneer je daar doorheen loopt kom je in een bijkeuken met daar weer achter een schuurtje met een trap naar boven. Hier vinden we Martijn terug, achter een kast die je eerst opzij moet schuiven.


Na 24 hoofdstukken hebben we Martijn weer losgemaakt en meegenomen naar een loods. Een hele grote loods, zo’n drie voetbalvelden groot. Het is een voormalige fabriek en nu op wat vaten, pallets en oude machines na, leeg. De grote deuren zijn dichtgelast tegen ongewenst bezoek en je kunt alleen maar naar binnen via een dakluik. Langzaam laten we Martijn zakken aan een touw om zijn middel.

De loods is natuurlijk geprepareerd met camera’s en in een hoek wat barbies, in een andere hoek wat scharen en wat te eten en drinken. Hij moet er immers een week zitten.

Bernfried von Kraft-Ettenhaussen zit thuis een beetje vrijblijvend te psychiaterioseren*) wanneer hij wordt gebeld. ”Zet je schermen maar aan.” klinkt het aan de andere kant. “We hebben hem gedropt en je kunt aan de gang.”

Martijn intussen was 24 hoofdstukken witheet en pislink geweest en als hij niet met zijn voeten aan de stoel was vastgemaakt, had hij gaan stampvoeten. Nu was hij blij dat hij losgemaakt werd. Hij voorzag zich in wat menselijke basisbehoeften, eten, drinken, toiletgang en wat seks en was toen weer het mannetje.

Toen wist hij nog niet dat er nog een fase achteraan kwam, nochtans met een touw om zijn middel.

Bernfried doet de deur op slot, de gordijnen dicht, kleedt zich uit en gaat er eens goed voor zitten achter zijn 12 schermen, met een blosje op zijn wangen en hele warme voeten.

In hoofdstuk 111 gaan we zien hoe Bernfried terecht komt in Syndromenland en Martijn landt in de loods, rondjes gaat rennen, de barbies vindt maar de scharen niet en dat hij de barbies met zijn tanden enzovoort.

G.D. 5 juni 2017

*) Geen commentaar