zondag 11 juni 2017

Hoofdstuk 67, Lobbi en Tobbi

Lobbi en Tobbi zwemmen zij aan zee in de Middellandse Zee.

Het weer is prachtig en ze genieten van de prachtige kleuren van de vissen en het mooie heldere water.

Nu is het zo, dat wanneer je een garnalenstel bent, je wel extra moet oppassen en dicht bij de bodem moet blijven, want je bent natuurlijk een niet te versmaden hapje en al snel het garnalenhaasje.

Zojuist hebben ze hun laatste setje van 23 kinderen de wijde wereld ingezonden en zijn wel toe aan vakantie. Lobbi heeft nog wel natte oogjes, want hoewel het toch de vierde keer is dat ze zo’n stel van haar kroost voorgoed uitzwaait, het went nooit. Ook Tobbi zwemt met een brok in zijn keel, maar houdt zich goed en probeert Lobbi de troosten met gebabbel over haar mooie roze velletje en haar - nog zo mooie - figuurtje na al die kinderen.

En nog geen twee uur later komt het eerste Oppje*) al binnen. Lili, de oudste van het stel dochters en de bijdehandste stuurt al een foto van een supergarnaal die ze aan de haak had geslagen. Nou ja figuurlijk dan. Een wolk van een garnaal "En nog groter dan papa," schrijft ze er bij. Trots als elke moeder kijkt Lobbi lang naar de foto, terwijl Tobbi mompelt: “Nou, nou, zo groot is hij nu ook weer niet.”

“En we nemen ook 23 kinderen, net als jullie” bericht ze er nog achteraan.
 “Maar hij heeft een tatoeage van een hakenkruis” zegt pa bezorgd.
“Ach kom lief, dat zijn gewoon twee vishaakjes, daar moet je niets achter zoeken”

Terwijl ze geanimeerd praten en echt niet opletten komt er van links vanachter een steen een arm vandaan. Het is de arm van een octopus.

Vanwege het vroege uur en omdat de kinderen nog op zijn, laten we de direct daarop volgende gebeurtenissen even voor wat ze zijn.

Als weduwe zwemt Lobbi snel verder, voordat ze ook wordt opgegeten. Als ze omkijkt ziet ze net dat een kleine haai de octopus opeet. ‘Net goed’ denkt ze en gaat op zoek naar een nieuw mannetje.

Niet wetende dat Tobbi net wist te ontkomen aan de octopus en zich in het zand verschool. Als er verder geen octopussen of garnalenvissers opduiken, komt Lobbi in hoofdstuk 121 Tobbi weer tegen. Met haar nieuwe man.
Benieuwd hoe hij zal reageren.


G.D. 11 juni 2017.

*) Onderwater Appje