zondag 25 juni 2017

Hoofdstuk 81, Rosalinda en Theo H. (anoniem)


Rosalinda schopt haar schoenen in de hoek, trekt wat kleren uit en ploft op bed. Links een Gauloises en rechts een stevig whisky. Ze kijkt naar het plafond en overpeinst de afgelopen gebeurtenissen.

Terwijl ze een beetje ligt te staren krijgt het plafond ineens een andere kleur. Langzaam wordt het groen en dan verschijnt er een gezicht. Rosalinda dacht toch al dat ze gek was geworden en nu weet ze het zeker. Het is onmiskenbaar het gezicht van een doorsnee gemeenteambtenaar, met een lasciviteit die daar niet bij past en een druppeltje speeksel in zijn mondhoek. En ze kent die tronie, alleen weet even niet waarvan. Maar het wordt nog erger, want het beeld begint te praten. Onzin weliswaar, maar het sprak.

Rosalinda zuigt in één teug haar sigaret tot aan het filter op en slokt direct daarop de dubbele Whisky op. Dat hielp niets. Ze voelt een druppeltje op haar arm en dat druppeltje is warm. Speeksel!

Over het algemeen wordt Rosalinda niet zo gauw hysterisch, want daar heeft ze teveel voor meegemaakt in haar leven. Maar nu maakt ze toch wel wat bijzondere stripverhaalgeluidjes.

Op de deur wordt geklopt: “servizio in camera”
Rosalinda blaast een enorme rookwolk uit en daar sproeit ook nog een half borrelglaasje whisky mee naar buiten, maar er moet nog twee keer worden geklopt, voordat ze haar stem voldoende terug heeft: ”Binnen”

Langzaam gaat de deur open, maar het is geen room service en ook geen fotograaf. Het is onze immer glimlachende advocaat Theo H. die nog steeds anoniem moet blijven.

“Beste Rosalinda, gaat het weer een beetje met je? Ik zie dat je het modernste snufje al hebt ontdekt, de plafond TV.”
Bij sommige mensen valt het kwartje snel en bij Rosalinda ook. Behalve dan dat druppeltje speeksel, dat blijft toch op zijn zachts gezegd vreemd.

Theo trekt zijn kleren uit en gaat naast haar op bed liggen, want zijn diensten van vanmiddag moeten toch op de één of ander manier worden betaald.
Terwijl Theo H. zich vermaakt op Rosalinda, kijkt zij verder TV. Ze ziet die vent weer, nu met een nummer op zijn borst.

“Shihit” roept ze opeens en smijt daarbij Theo H. op de grond.

“Ik ken die vent,” roept ze, springt uit bed en zoekt in haar kleren naar die foto van vanmiddag. Dat is dus dezelfde.

Wij weten allang dat het Ivo is, maar Theo en Rosalinda nog niet. Het Italiaanse Opsporing Verzocht besteed er wel een kwartier aan. Wat moet die vent wel niet hebben gedaan? En wat doet hij op de foto bij de sekte? En wat doet hij sowieso op de Italiaanse TV?

Vragen, vragen en nog eens vragen, maar we moeten even wachten op de antwoorden.

Behalve dan dat speeksel. Rosalinda voelt weer een druppel op haar arm en ziet dat de airco lekt.
Theo H. ligt op de vloer, zijn glimlach is hem wel even vergaan.



G.D. 25 juni 2017