donderdag 1 juni 2017

Hoofdstuk 58, de ouders van Mary: Annelies en Andre


Met zwarte jarretels en zwarte bretels komen Andre en Annelies aan in het voorportaal van het Quattuorcomplex.

Voor degene die het laatste nieuws nog niet tot zich hebben genomen. Het Quattuorcomplex is het gehele stelsel van de vier entiteiten Aarde, Hemel, Hel en Kebica. Pas onlangs - en bij toeval - is in Zwitserland bij de deeltjesversneller CERN aan het licht gekomen dat de altijd veronderstelde vierde entiteit er toch iets anders uit ziet en men heeft dat Kebica genoemd.

Dat kwam zo.
In Geneve rijdt een tram en die rijdt ook boven de deeltjesversneller die in grond zit. In die tram zaten 34 vrouwen en 12 mannen en precies op het moment dat de tram langs kwam, stak er een jager over die een konijn dood schoot. De tram kon nog net op tijd remmen maar de jager schrok van de tram en bovendien is het een jager van niets en het konijn komt slechts half dood aan in het Vestibulum *1) van het Quattuorcomplex.

Gabriel is te lui om voor een half dood konijn uit zijn hangmat te komen en stuurt Hermes - want zo heet het konijn - met een achteloos handgebaar terug naar Aarde.

Maar Hermes is boven geweest. En als eerste wezen ooit, ook weer teruggekeerd. Hij heeft alles goed gezien daarboven en met zijn neus van een Telegraaf journalist, onmiddellijk de sensatiewaarde van deze informatie begrepen.
Alles wat hij zag heeft hij goed onthouden en het hele verhaal aan iedereen op aarde verteld.

100.000 jaar is het een goed bewaard geheim gebleven en moest iedereen op aarde maar een beetje gissen hoe het zat en een beetje geloven, en dan verpest zo’n lui konijn dat in één keer. Maar daarom weten we nu wel allemaal hoe het zit!

In het Vestibulum zitten vier toegangen en dat zijn obvius. Heket bijvoorbeeld, de Godin van de zwangerschap en geboorte houdt kantoor in het Vestibulum en stuurt de nieuwe mensen van daaruit naar de Aarde. Maar ook Petrus zetelt daar om iedereen die terug komt op te vangen en Gabriel natuurlijk ook, voor de konijnenzieltjes. Ten slotte werkt ook Lucifer daar om je warm welkom te heten in het geval van de Hel. In het midden zijn de kantoren van Shiva, Allah, Jehovah, Baka Brahma, Sat Nam en het Godenpaar Izanagi en Iznami.

Maar dan komt het, naast Hel en Hemel is er dus ook de Kebica. Dat is geen Hemel en geen Hel, maar iets daar tussenin, figuurlijk gezien. En natuurlijk weten we allemaal allang wat er met slechte mensen gebeurt en ook met hele goede mensen, maar tot dusver wisten we niet wat er met die 98% andere mensen wordt gedaan na het heengaan.

De toegang tot de Kebica is heel groot. Dat moet ook wel want er moeten heel veel mensen door. Hoe het daarbinnen uitziet komen we pas te weten in hoofdstuk 143 omdat Harry Vandertobbe dan daar zijn entree maakt, maar volgens Hermes - die heel even naar binnen had staan gluren - moet het daar heel saai zijn. We zullen zien.

De schrik zit er nog goed in bij Annelies en Andre. Je wordt ook niet elke dag aangereden, maar het vooruitzicht op de Hemel maakt ze weer wat rustiger en ze krijgen allebei een pilletje van Zuster Theresa die ze toevallig tegenkomen en daar worden ze ook kalmer van.

Annelies trekt nummertje 56876 en Andre 56877. Op een groot scherm - het lijkt wel een gemeentehuis - kun je zien wanneer je aan de beurt bent. Intussen moet je een vragenlijst invullen over je leven. Dat weten ze daar eigenlijk allemaal wel, maar ze willen weten hoe de mensen er zelf tegenaan kijken. Het is niet druk bij het loket van Petrus en het zal wel niet lang meer duren.

Teleurstelling alom bij de beide echtelieden toen ze aan het loket van Andreas moesten verschijnen. Daar gaat de Hemel aan hun neus voorbij. Hoe is het mogelijk. Andreas legt vriendelijk uit dat gereformeerden meestal niet in de Hemel komen en zeker per definitie niet als ze hun kinderen niet hebben laten inenten tegen ernstige ziektes. Verbijsterd vallen ze stil. En ze hadden nog wel zo hun best gedaan en zo oprecht mogelijk geleefd, recht in de leer en goed voor hun kind!

“Wees blij dat je kind niet echt ziek is geworden en in een rolstoel terecht is gekomen, dan had het er nog wel even anders voor jullie uitgezien,” verzacht Andreas het een beetje.

Lucifer, die op een afstandje vaag dit gesprek volgt, spitst zijn toch al spitse oren.

“Wat nog kan is in hoger beroep gaan,” zegt Andreas, “op de Facebookpagina van Jakobus de Rechtvaardige, de broer van Judas, kun je bezwaar aantekenen. Hier heb je een HPad *), daar kun je dat op doen.”

Annelies en Andre bellen eerst nog even met Andries Knevel voor advies en tekenen bezwaar aan.

G.D. 1 juni 2017

*1) Voorportaal
*2) Hemels tablet