zondag 4 juni 2017

Hoofdstuk 61, Liselore en oom Teddy


Oom Teddy is een andere lievelingsoom van Liselore. Wel een beetje verder weg in de familie en buiten de bloedlijn maar daarom niet minder geliefd bij Liselore. Hij is de tweede man van de halfzuster van moeder Geid. Middelbare leeftijd, dé gek van de familie en familiegek. Hij komt op elke verjaardag en gelegenheid en daar tussendoor ook nog.

Teddy is niet zijn echte naam - en die weten we niet eens, maar een bijnaam, omdat hij van achteren Bear heet. En zo heet hij niet alleen, dat was hij ook. In zijn jonge jaren was Teddy striptease danser op dames parties en vrijgezellenfeestjes. Helaas kwam zijn moeder Kelly er achter en die vond dat niet leuk en jammerde dat rond in de familie. Zodoende kwam dat ook opa Bill ter ore en die dacht wel even te helpen.

Teddy kwam destijds tamelijk onzacht in aanraking met de vuisten van iemand die we nu kennen als opa Bill - toen nog geen opa en toen nóg sterker dan nu. Dat was helemaal niet de bedoeling van moeder Kelly en die is daar toen nog zeker drie jaar boos om geweest. Maar intussen had de ‘behandeling’ er wel voor gezorgd dat het gezicht van Teddy alleen nog geschikt was om clown te spelen. En dat doet hij dan ook heden ten dage.

Geen strippen meer maar kinderfeestjes.

Hij heeft zijn eigen Feestboek, op papier. Die papiertjes deelt hij dan uit als berichtjes.

En als je dit al vreemd vindt, ga je je nu helemaal verbazen. Hij heeft naast dit al, een hele bijzondere en bizarre hobby.

G.D. 4 juni 2017