vrijdag 23 juni 2017

Hoofdtuk 79, Carla krijgt haar stem terug



Het heeft even geduurd maar Carla heeft haar stem terug. Ongeveer 40 scheldwoorden krijgt Teun over zich heen. Teun trilt van de zenuwen en zijn buik trilt het hardst en de Hemel gaat even open en dicht.

Carla staat op uit bed, springt op Teun af, pakt hem bij zijn klokkenspel, draait er één af, gooit die op de grand en trapt hem plat. Vervolgens pakt ze Teun onder z’n oksels en smijt hem het raam uit. Toevallig is de kraamafdeling op de tiende verdieping.

Nou zijn er dingen die je – als je net een kwartier gelden bevallen bent – beter niet kunt doen, hoe graag je dat ook wilt. Opstaan, opspringen op de grond stampen en iemand met het formaat van Teun optillen zijn zo van die dingen. Dat doen we dus niet en starten daar waar de Hemel dicht gaat even opnieuw.

Carla wil Teun een porseleinen asbak naar zijn hoofd gooien maar er wordt helemaal niet gerookt daar, dus ze gooit haar telefoon. En goed ook, want hij raakt Teun precies tussen beide ogen en toeval of niet, op dat moment gaat die telefoon. Het is de directeur van het bedrijf waar Teun en Carla werken.

Voor de lezer is het lastig om de kakofonie van geluiden uit elkaar te houden en daarom hierbij even na elkaar geplaatst in plaats van door elkaar.

De telefoon ligt op de grond en de directeur kwettert allerlei felicitaties de ether in…

Carla ligt te briesen en verzint er nog een paar scheldwoorden bij…

Teun ligt op de grond te janken en er komt een druppeltje bloed uit zijn wenkbrauw…

Toos, de vroedvrouw die zojuist haar 500ste baby had gehaald, schreeuwde dat iedereen stil moest zijn. Als je nou weet dat Toos vroeger voorvrouw was van een twintigtal stoere arbeiders bij de Hoogovens en heden ten dage nog steeds elke dag acht sigaren rookt, dan kun je je voorstellen hoe hard en rauw die stem klinkt. Met diezelfde stem roept ze nog steeds dagelijks de bevallende vrouwen tot orde: “Kom, kom vrouwtje, even doorzetten” is haar meest gebruikte tekst, samen met “persen, persen, kom op nou”. Voor de volledigheid is het nog goed te weten dat Toos hele brede voeten heeft, bloot gestoken in witte gezondheidssandalen, zwarte nagellak en een laag eelt onder haar voeten, waar je gemakkelijk een paar hoeven onder kunt slaan.
Voor het overige wel een leuk mens…

De SBS6 reporters zijn gillend het toilet op gevlucht…

En hoog in de Hemel – maar je kunt het wel horen – slaakt Hestia een kreetje. Ze denkt dat de ruzie over de naam Erosketa gaat…

De apparatuur waar Carla aan is gekoppeld, begint vervaarlijk te piepen door bloeddruk en hartslag. Sirenes op de gang...

Verder is het doodstil in de kamer.

Het is nog steeds een geheim dat Carla eigenlijk alleen maar een baby wil en helemaal geen Teun, dus we verdenken haar er wel van dat ze dit incident aangrijpt om van Teun af te komen. We moeten hier echter nog even op wachten.



G.D. 23 juni 2017