woensdag 21 juni 2017

Hoofdstuk 77 Tante Ka en Oom Alexander


Tante Ka noemt de hele familie haar, maar ze heet eigenlijk Karlijn ze is al honderd jaar getrouwd met oom Alexander en het verhaal over tegenpolen is waar.

Ooit had Alexander haar ontmoet op de tennisbaan. Op links stond ze in een dubbel en ramde er lustig op los. Omdat ze rechts is had haar medespeler meer oog voor Ka dan voor de bal. Bont en blauw hielden al haar ploegmaatjes het vaak voor het einde van de eerste set voor gezien. Uiteindelijk wilde niemand meer met haar dubbelen en zo stond ze op een dag alleen, tegenover een bepaald knappe man met een baard. Niet een echte baard maar een zogenaamde vijfdagen baard en tot het laatste haartje toe in perfecte vorm en lengte getrimd. Dat heb je heel soms, dat iemand een baard heeft en het hem nog staat ook. We hebben het maar niet over de baardgroei van tante Aag. Ook een vijfdagen baard maar dan maar een paar honderd haren, die hun wortels hadden gevonden in volgroeide wratten.

“Komt tie”, blèrde Karlijn naar Alexander die toen nog Lex heette. Een enorme service deed Lex duizelen maar hij kreeg hem teruggespeeld. Boordevol topspin en met een enorme kreun ramde Ka de bal in de hoek waar Lex niet stond. Hij rende, gleed uit, viel en zat van onder tot boven onder de gravel in allemaal kleine wondjes.

Karlijn die in twee klappen verliefd was geworden op Lex, dacht dat dat nu wel wederzijds zou zijn. Maar een beetje vrouw weet dat je met dit soort gedrag niet heel veel mannen vangt. En daar zat het hem nu net in, een beetje vrouw.

Haar hormoonhuishouding is lichtelijk in de war, sinds ze dacht dat je van het slikken van testosterontabletjes harder kan lopen en tennissen en zo.

En dus staat ze nu trots naast de op het gravel liggende Lex aan de snaren van haar racket te pulken. Het komt niet bij haar op om hem even te helpen.
Met één oog kan Lex nog zien en dat begint met een paar spikes van Adidas met enorme spijkers, iets omhoog nogal behaarde benen, waar een baviaan zijn muts voor af zou nemen, een kort rokje waaronder hij een miniscuul slipje ziet, die enigszins gekleurd en aangetast is door een zekere opwinding en een gebrek aan wasbeurten. En voort gaat het omhoog naar de navelpiercing met een duiveltje met twee diamantjes als ogen en ten slotte twee enorme borsten die vanuit zijn positie volledig haar hoofd buiten zijn gezichtsveld houden.

Hij is verre van verliefd.

“Santjes”, zegt Karlijn als ze later samen in de sportkantine zitten.
“Proost” kan de volledig bepleisterde Lex ternauwernood uitbrengen.

Elke lezer met een beetje inzicht kan zien dat hier wel een perfect en langdurig huwelijk uit voort moet komen.


G.D. 21 juni 2017