vrijdag 19 mei 2017

Hoofdstuk 13, Lentepopje


Lentepopje is de bijnaam van Schanulleke. Haar Pa en Ma waren nogal gek op stripverhalen, maar met zo’n naam door het leven gaan, nee. Wel begrijpelijk want het was ook een wolk van een meid, ze kon zo in de smeerkaas reclame meedoen en die bijnaam deed haar recht aan.

Lentepopje is de stiefachternicht van Jet (van Bill) en komt daar nog wel eens over de vloer. Niet zo vaak, omdat Bill nogal opdringerig is. Maar omdat Bill er straks niet meer is - in hoofdstuk 99 krijgt hij een noodlottig ongeval- gaat ze er nu wat vaker heen.

Omdat er geen Arabische gastarbeiders meer zijn in Nederland had Jet een paar mede-Europeanen in huis gehaald om de boel op te knappen. Zo had ze drie Polen, een Roemeen en een Schot. Het was een grote teringzooi in en om het huis. Overal waren ze tegelijk bezig.

Toen Lentepopje bij Jet en Bill aan kwam, stond er voor de deur een ladder met bovenop de Schot. Dat wekte haar nieuwsgierigheid wel. Ze wilde wel even gluren maar dorst niet onder de ladder te gaan staan.
Ze is niet bijgelovig, want dat brengt ongeluk, maar onder een ladder door, dat doe je niet. En toch, ja als je echt wilt weten of hij een onderbroek draagt…..

En God gaat er ook even voor zitten.

G.D. 14 april 2017