donderdag 25 mei 2017

Hoofdstuk 41, de bevalling van Carla


Angel, Heket, Alexandra en Jezebel zitten, net alsof ze goede vriendinnen zijn,  gevieren in de Pijet en genieten van de massage en kwebbelen wat.

Een Pijet komt alleen voor in de Hemel en dat is een bijzondere vorm van massagesalon, alleen bedoeld voor Goden en halfGoden. Je wordt daar door honderden zachte maar stevige handen, tegelijk overal gemasseerd. Er zit niemand vast aan die handen en je ziet die handen trouwens ook niet.

“Hoe laat staat de bevalling van Carla gepland?” vraagt Angel terwijl ze zich uitstrekt.

“Ik wacht nog even tot Teun thuis is en dan laat ik het gebeuren” zegt Heket.

Op een groot doorzichtig scherm zien ze het bed met daarin Carla, die nogal rare geluidjes maakt. Ze schakelen over naar Teun en zien hem hijgend en puffend en struikelend over zijn eigen buik de tram in springen om zo gauw mogelijk thuis te zijn.

Juist op dat moment raakt één van de handen haar op een zeer gevoelige plaats en van schrik laat Heket met een gilletje de tilecheiristirio, - de afstandsbediening die alle geboortes op aarde bediend -  op de grond vallen. Precies op de grote blauwe knop. Nu, dan weet je het wel: alle geplande geboortes van vandaag starten spontaan en tegelijk.

“Dat is niet slim van je Heket” zegt Angel en ze stuurt een Gappje naar God om hem te informeren, die subiet een berichtje aan Heket stuurt: “Ik wist het natuurlijk al, maar weet jij wel wat dat betekent? In plaats van 5 baby’s per seconde hebben we er nu 490.000 in één seconde, de hele dagopbrengst. Hou je wel even rekening met de vroedengelen die dat moeten begeleiden!”
Normaal is Heket al groen, maar nu wordt ze nog groener van schaamte.

Carla bevalt van een prachtige zoon terwijl Teun nog klem zit tussen de deuren van de tram. Pas in hoofdstuk 57 komen we erachter hoe de nieuwe wereldburger gaat heten.

G.D. 15 mei 2017