donderdag 25 mei 2017

Hoofdstuk 45, het roer van Ronald gaat weer om


Nu de tweede maand als veganist is ingegaan zit Ronald uit alle macht op en houtje te bijten. Letterlijk dan. Hij was echt van plan het vol te houden.

En dat was ook zo, totdat zijn wijsneuzerige, gebrilde, pukkelige buurjongetje Jorijn bij hem langs kwam met een artikel dat hij van internet had geplukt. Jorijn is 13 jaar, bijdehand, eigenwijs, weet altijd alles beter en heeft altijd gelijk. Het meest ergerlijke is dat dat laatste nog waar is ook.

Met een groeiend gevoel van rottigheid leest Ronald wat hij allemaal nog steeds verkeerd doet. Wil je het allemaal goed doen, moet je katten redden uit het asiel, geen rubber meer gebruiken want daar zitten dierlijke grondstoffen in, geen plantaardige margarine meer eten want daar mogen (wettelijk) dierlijke grondstoffen in en geen groenten meer eten die met pesticiden zijn behandeld. Maar zonder kan ook niet, want dan zou je kleine insecten kunnen opeten. Ongedierten zijn ook levende wezens.

Ronald heeft het helemaal gehad. Hij rent naar een restaurant, bestelt de grootste biefstuk die ze hebben en vraagt de kok asjeblieft de hele voorraad champignons uit de keuken weg te gooien. In de vuilnisbak, op zijn kosten.

Heerlijk gegeten. Terwijl hij nu verzadigd wacht op een zo dierlijk mogelijk nagerecht, komt Kevin binnen.

G.D. 19 mei 2017