zondag 28 mei 2017

Hoofdstuk 50, Olga en Pjotr


Olga en Pjotr - en dat weet eigenlijk niemand meer - hadden zich in een ver verleden toen ze pas getrouwd waren, nogal tegoed gedaan aan grote hoeveelheden alcoholhoudende dranken.

De dag begon altijd met een Spirytus Luksusowy van Stawski om een bodempje te leggen en om alvast de insecten te doden die je zo al met al op een dag naar binnen krijgt in die omstreken. Na het ontbijt wat Devil Springs Wodka en de rest van de dag wat Absint en Stroh Rum. Er zaten geen drankjes van onder de 70% bij en de beide echtelieden waren zowat doorlopend beneveld.

Hoe ze het hebben gedaan, Joos mag het weten en dat moeten we hem nog eens navragen, maar ze kregen een kind, Aristakis.

Nu had Aristakis al gedurende negen maanden behoorlijk meegenipt van de Mede, zoals Harry Vadertobbe zou zeggen, dus het was logisch dat zijn eerste behoefte na zijn geboorte een mooi ronde borrel was.
En zo geschiedde.

Aristakis groeide op - of liever gezegd, werd wel ouder maar groeide voor geen mier - met drank, drank en nog eens drank. Op zijn vijfde werd hij overgedragen aan Nanny omdat Olga en Pjotr naar een verpleeghuis moesten om hun laatste dagen door te brengen.

Op zijn tiende leek hij nog pas drie, maar kreeg wel zijn eerste wapen.

G.D 24 mei 2017