vrijdag 19 mei 2017

Hoofdstuk 15, Jason en Lentepopje


Een slome jongen, Jason, met flaporen en twee enorme soepogen, van die waterige ogen, waar vrouwen altijd van dromen maar nooit in kijken, liep wél onder de ladder door.

Niet omdat hij zo heldhaftig is maar hij zag een mooi meisje en lette niet goed op. Lentepopje zag het allemaal gebeuren. Die slome Jason zag haar en draaide zowat zijn nek uit het verband en liep daarbij de ladder omver. De Schot hing nog zeker 8 seconden met zijn vingertoppen aan de vensterbank op vier hoog en riep iets van dickhead, bastard en scamp. What ever it may be.

Hij realiseerde zich in het geheel niet dat op 362 miljoen lichtjaren daarvandaan op een vergelijkbare planeet een vergelijkbaar ongeval plaatsvond. Een alien stond op een ladder en een andere alien liep de ladder omver. Omdat de aliens geen schoenen hebben en ook hele gladde groene glibberige poten, donderde hij van de ladder. Toeval bestaat niet, zeggen ze.

De begrafenis van de Schot is pas in hoofdstuk 94, maar dan is dit verhaal misschien al afgelopen, dus voorlopig maar de ambulance gebeld. Die was op weg naar een vrouw die van de trap was gevallen, maar dit was dichterbij en deze ladder was hoger.

G.D. 17 april 2017