woensdag 24 mei 2017

Hoofdstuk 32, Tante Truus, Harry en God


Tante Truus is weer heel. Althans alles doet het weer, behalve haar benen. Die heeft ze niet meer. Maar met Harry aan het roer van de rolstoel, kan ze overal komen.

Op de plek van haar eerst haar  benen waren, staan twee flessen Chablis Grand cru, onder een dekentje. En Harry is aardig, superaardig. Hij doet alles voor tante Truus en daar is ze zeer dankbaar voor. Hij doet zelfs dingen die Thomas niet eens in zijn beste jaren deed (en kon, want daar was hij niet lenig genoeg voor). Bovendien heeft Thomas niet van die heerlijk grote handen.

Samen wandelen ze door het park, tante Truus gezellig babbelend over vroeger en Harry een Afrikaans liedje neuriënd.

Op een bankje drinken ze een flesje Chablis leeg en bomen wat over het geloof. En dát hadden ze beter niet kunnen doen. Toevallig ving God flarden van het gesprek op en natuurlijk weer de verkeerde flarden. Precies daar waar Harry uitleg gaf over boomgeesten, helende dryade en halfgoden.
God zegt egen zijn secretaresse: “maak even een notitie hiervan, dan zorg ik eerst dat Heket regelt dat Carla in hoofdstuk 24j nu eindelijk zwanger wordt, want daar word ik doodmoe van en dan pak daarna ik Harry wel aan.