maandag 29 mei 2017

Hoofdstuk 53, Branca, Leo en de Raad van Vijf


Moe maar voldaan, zoals dat heet, liggen Branca en Leo op haar bed. Op een paar plas- en drinkpauze’s na hebben ze de 24 uur op bed volgemaakt en daarbij voldoende activiteit ontplooit voor het equivalent van zeker een dozijn of drie kinderen.

Beiden vallen in slaap en Branca droomt over ooievaars en kikkers. Leo over enorme waterspuiters, die een gemiddeld dorp binnen de kortste keren plat spuiten.

Heket heeft vanuit de Hemel het schouwspel gadegeslagen en vraagt zich af wat te doen. Ze is heel blij voor Branca, maar het lijkt nog te vroeg voor een baby. Ze roept de Raad van Vijf bij elkaar voor spoedoverleg.

Omdat tijd niet bestaat in de Hemel kunnen ze meteen beginnen. Van links naar rechts zitten Amor, Cupido, Venus, Aphrodite en Eros aan de ronde tafel en Heket aan het hoofd. Angel, de secretaresse van God schuift ook aan, want zes personen aan tafel kan niet. Veel te gevaarlijk cijfer in de Hemel.

Allemaal mogen ze er wat over zeggen en Aphrodite begint: “Ze is wel mooi en verdient wel een leuke vent als Leo.”

“Maar, Leo heeft al een vriendin, Thera,” roept Eros.

“Ik heb nog wel een andere vriend voor Thera in mijn database, Ewald” roept Cupido.

“Ja, maar Ewald is ook al voorzien en bovendien……”

En dat ratelt maar door. En we kennen natuurlijk de Raad van Vijf wel, als je die hun gang laat gaan, wisselt de halve wereldbevolking van partner.

Venus roept: “En als we nu eens Theo samen met …..” Dan springt de Skype aan en God bemoeit zich er mee:

“Sorry dat ik in moet grijpen, maar zo gaan we dat niet doen beste Raad van Vijf, alles in de juiste volgorde en met het juiste respect voor mens en God.”
De Raad van Vijf valt stil. Zelfs Eros zegt hier niets op en dat is heel opvallend, want als iemand niet stil kan zijn…! Maar een ingrijpen van God is dan ook wel bijzonder.

Leo staat op, kust Branca en gaat naar huis. Heket ruimt alle zaadjes op. Branca huilt. De ooievaar vliegt weg en de kikkers verstoppen zich weer.

Gods wegen zijn ondoorgrondelijk.

G.D. 27 mei 2017