dinsdag 30 mei 2017

Hoofdstuk 56, Rosalinde,Koloris en Astynomikós


Enigszins verdoofd staat Rosalinda te staren naar oren en vingers die achter het puin op de grond liggen. Sommigen waren in verregaande staat, zoals dat heet en enkelen nog echt niet zo lang geleden afgeknipt. Het merkwaardige is dat die menselijke onderdelen in een zekere vorm liggen. Het lijkt wel iets uit te beelden. Snel legt Rosalinda alles vast met haar iPhone. Hier en daar liggen en paar foto's die ze snel in haar zak steekt.

Van links nadert een Italiaanse politieagent op een fiets en van rechts een Griekse pizzabezorger op een brommer. Rosalinda kijkt onschuldig om zich heen, hangt de toerist uit en begint foto’s te maken van de bovenkant van de bomen om haar heen. Vooral geen aandacht geven aan de dingen die op de grond liggen.

De politieagent weet niet wat ze staat te fotograferen, maar stelt zich voor als Astynomikós en zegt in het Italiaans dat ze er niet uitziet als een vogelliefhebber. Ze wil net vragen hoe een vogelliefhebber er dan volgens hem uit ziet, als ze zich herinnert dat dat ze geen Italiaans spreekt.

De pizzabezorger Koloris kijkt - met een vaartje van 30 kilometer per uur - ook omhoog en ziet daardoor de wortel van die boom niet die zijn pad kruist.

Rosalinda staat net weer zo argeloos mogelijk een boomtop te fotograferen, dus krijgt niets mee van de gebeurtenissen, maar wanneer ze weer kijkt ziet ze een politieagent op de grond naast zijn fiets zitten met als een krans een pizza om zijn nek en verderop een brommer met een verfrommelt wiel en een Griek met een pizzatas op zijn hoofd. Hier en daar liggen wat Griekse euro’s.
Tijd voor Rosalinde om te vertrekken, maar de politieagent begint op zijn fluit te blazen en van alle kanten krijgt hij hulp. Door drie politieagenten wordt Rosalinda vastgebonden en niemand let op Koloris.

G.D. 30 mei 2017