zondag 28 mei 2017

Hoofdstuk 48, Martijn, Simon en Simone


Zojuist komen we er achter dat in een hoekje van de redactie nog steeds twee journalisten - Simon en Simone - bezig zijn met het uitzoeken van de achtergronden van de fobie die Martijn heeft met die Barbies.

We hebben maar gezegd dat ze even kunnen stoppen. Martijn zit voorlopig goed vast en we zien later wel weer.

Maar het blijkt dat ze toch nog wel iets verder zijn gekomen. In een of ander dik boek hadden ze gelezen dat er een deur is tussen hel en Hemel. Die deur is voorzien van spijlen en een of andere gast die 2000 jaar geleden iemand een rotstreek leverde zit daar nu voor straf aan de verkeerde van de spijlen te kijken hoe goed het aan de Hemelkant is. Simon zegt niet het fijne van het verhaal te weten, maar Simone weet wel dat die gast in de buurt van Hebron woonde en moddervet was.

God aanschouwt dit verhaal met een bedenkelijk gezicht: “Zeg Angel, zijn wij wel duidelijk genoeg geweest voor daar beneden? Ze weten niet eens dat ik Judas naar boven heb gehaald en opgesloten tot hij zoveel is afgevallen dat hij tussen de spijlen door past. Noteer even voor het maandoverleg dat we dit aan de orde stellen en een communicatiebombardement laten organiseren door Iris.”

Joost, de boezemvijand van God en er altijd als de kippen bij als het God het even niet meer weet, mag weten wat dit te maken heeft met Barbies. Die bestonden toen nog niet. We laten Simon en Simone toch nog maar even verder onderzoeken.

G.D. 22 mei 2017