vrijdag 19 mei 2017

Hoofdstuk 3, Oom Thomas


Oom Thomas had erg veel verdriet door het verlies van zijn broer, zeker een dag of drie nog, na de begrafenis. Maar ‘s anderdaags ging het al rap beter. Vooral toen hij bedacht dat hij die vier-en-een-halve eurorug die hij van zijn broer had geleend nu niet terug hoefde te betalen omdat het nergens op papier stond. Oom Thomas had ooit afstand genomen van de gereformeerde kerk, maar daar merkte je niets van.

Hij had met de auto zijn nichtje opgehaald en die zag er prachtig uit met haar lange benen en korte rokje. Het was maar een half uurtje rijden en ondertussen bekeek hij verlekkerd zijn nichtje. Maar Mary is 13 en houdt niet van jongens. En niet van mannen en zeker niet van oude mannen en ze wist het toen natuurlijk allemaal nog niet, maar komt er hardhandig achter dat ze niet alleen lesbisch is, maar zelfs mannen haat.

Diezelfde avond stopt Thomas, onder hevig protest van tante Truus, Mary onder de douche en wast haar helemaal, omdat een vader, zelfs een stiefvader, dat nou eenmaal hoort te doen, vond hij.

G.D. 3 april 2017