maandag 29 mei 2017

Hoofdstuk 52, eelt op je ziel


Je kunt op allerlei plaatsen eelt hebben. Als je veel onder het bureau van je baas zit, zoals Carla destijds, heb je dat op je knieën. Maar dat is letterlijk, net als onder je hielen. Figuurlijk is als je het op je ziel of op je hart hebt. Dat kan gebeuren als je veel nare dingen hebt meegemaakt of zeer teleurgesteld bent in de liefde. Dat laatste komt zowat niet voor.

De weg van de postkamer naar de fietsenstalling is een moeilijke weg. Normaal gesproken niet en leggen duizenden mensen die route dagelijks met gemak af en vice versa, maar in het geval van Teun lag dat anders.

Het begon in een grote hal, met ruimte zat, maar ging al gauw over in een heel smal gangetje waar hij maar net door kon en daar stonden ook nog allemaal medesollicitanten. En allemaal in de weg. Voorzichtig maneuvrerend en soms ruimte maken voor iemand van Personeelszaken ging het voort. Zijn ellebogen schuurden langs de muur, als ze geen medesollicitanten wegmaaiden. Langzaam werd de gang breder, maar ook lager. Gebukt ging het verder, concurrerende pijlen boven zijn hoofd langsscherend, totdat hij op zijn knieën en ellebogen tijgerend de hoek om ging en het laatste stukje nam.

Voor de laatste fase had hij dan toch nog de hulp van de halfgodin Serpentia ingeroepen, om nog een paar concurrenten uit te schakelen. Maar dan heb je ook je doel bereikt.
Met eelt op je ellebogen, letterlijk en figuurlijk.

G.D. 26 mei 2017