dinsdag 23 mei 2017

Hoofdstuk 28, Nathalie in de woestijn


Er zijn soms situaties waar de gebeurtenissen elkaar zo snel opvolgen dat je ze niet kunt navertellen.
Dat was hier niet zo, want dit laat zich goed vertellen.

Het begint met de vlinder Nathalie in de woestijn en die fladdert rustig rond, op zoek naar een bloem. Heel voorzichtig, want ze had zich al drie keer geprikt aan een cactus. Na een week is ze uitgehongerd en vraagt zich af wat vlinders in vredesnaam in de woestijn doen. Daar is voor een doorsnee vlinder niets te beleven, alleen voor SM-vlinders, maar die bestaan niet. Nathalie besluit te emigreren en vertrekt noordwaarts.

Omdat het toch wel een eindje vliegen is, zet ze haar vleugels in long distance stand en zet de naverbrander bij. Dat schiet lekker op… en haar doel voorbij. IJsafzetting op de vleugels en een onzachte landing op de Noordpool. Rechtsomkeer en een tandje terug weer naar het zuiden. Prachtige fjorden ziet ze onder zich voorbij trekken, maar ze heeft behalve cactussen, nog nooit lelijke dingen gezien dus weet ook niet wat mooi is. Plotseling doemt de Big Ben voor haar neus op. Ze kan hem nog net naar links ontwijken, maar ramt daardoor de Euromast, ketst af, raakt een prachtig marmeren gebouw met vieze letters, zit onder de verf en stuitert tegen de Eiffeltoren.
En voort gaat het, richting Spanje. Met haar vleugeltippen raakt ze de Sagrada Familia in Barcelona en remt daardoor net genoeg af om de bocht om de rots van Gibraltar te ronden anders zat ze weer in de verrekte woestijn. Ze neemt gas terug en glijdt rustig naar het noorden. Ze land netjes op het hekje van het balkon van Liselore.

Liselore is gek op vlinders, maar heeft plakjes komkommer op haar ogen en denkt dat het een hommel is. Met een welgemikte klap met een krant komt Nathalie op straat terecht en net in een put.
En als er nou iets is dat in je leven wél in de weg moet zitten, dan is het wel een putdeksel. En als die er nou net door vandalen is uitgehaald..... dan duvel je er in.


Onder in de put krioelt het van de ratten. Geen gewone ratten, maar gemene ratten.

Nathalie koopt snel wat snuisterijen van ze om ze rustig te houden. Boven haar hoofd hoort ze hoe een overijverige gemeenteambtenaar een putdeksel teruglegt.

G.D. 1 mei 2017