donderdag 25 mei 2017

Hoofdstuk 40, Friedrich Welzsche



Friedrich Welzsche heet eigenlijk Pia Bakker.

Het was nog een hele toer om de benodigde ingrediënten te vinden om tante Pia om te bouwen tot man. Ze was indertijd al niet gauw tevreden met het formaat en nu ze er zelf een ging krijgen was ze nog veeleisender.

De proef om er een te maken met de 3-d printer was jammerlijk mislukt. En de exemplaren die over waren na een treinongeluk in Eberhartdorf waren weliswaar watertandend goed van formaat, maar overwegend de verkeerde kleur. Uiteindelijk hebben ze van een paard *) het juiste onderdeel weten te monteren. En daar heeft Piet Bakker, want zo heette hij toen een tijdje, een poosje mee gelopen. Gelopen, want fietsen of zitten kon niet met dit formaat. En er waren ook geen dames te vinden die hier aan zouden willen beginnen.

Na drie weken heeft toen Roderick Kirurgo - die we allemaal nog kennen omdat hij Carl destijds zo mooi heeft geholpen - het ding tot het juiste formaat weten te snijden.

“Size matters” dacht Piet en dat was gelijk het startpunt van zijn filosofische carrière.

Hij had toch niets anders te doen want op zijn 18e verjaardag won hij een loterij en daarbij meer geld dan hij ooit kon op krijgen en hier kon hij lekker bij zitten, onder een boom. Zijn naam heeft hij nu veranderd en niemand weet waarom hij Welsche heeft gekozen, zelfs David Sorcxi niet.

G.D. 14 mei 2017

*) Voor Ronald T.: dat paard moest toch al worden geslacht